Kinuskikissalta löysin limpun ohjeen ennen joulua ja tein itelle ja viemisistä joulun alla näitä pari satsia, hyvää oli!:)

Limppu säilyy mehevänä useita päiviä ja pakkasessa kuukausia. Mainittakoon vielä ohjeeseen raapustamani versio vaaleammasta limpusta. Siinä ruisjauhojen tilalla on graham-jauhoja ja vehnäjauhot on korvattu ohrajauhoilla.


Isun piimälimppu (4 kpl):

1 l piimää
50 g hiivaa
2 dl siirappia
vajaa 1 rkl suolaa
2 rkl pomeranssinkuorta
½ rkl kuminaa
½ rkl anista
½ rkl fenkolia
12 dl vehnäjauhoja
10 dl ruisjauhoja

Voiteluun:
½ dl siirappia
½ dl vettä



Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää siirappi, suola ja mausteet. Sekoita jauhoja taikinaan noin 1 dl kerrallaan. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 60 minuuttia.

  Leivo taikinasta 4 pyöreää limppua ja kohota liinan alla vähintään 30 minuuttia. (Vaikka limput eivät mahdu kerralla uuniisi, voit leipoa kaikki neljä valmiiksi.)

Pistele kohonneita limppuja haarukalla. Voitele siirappivedellä.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. Voitele siirappivedellä muutaman kerran paiston aikana. Suojaa pinta tarvittaessa alumiinifoliolla, kun se on saanut ruskean sävyn.

Kääri jäähtyneen limpun ympärille voi- tai leivinpaperia ennen muovipussiin laittamista.

Ohje kopsattu Kinuskikissalta.