1870145.jpg

Lauantaina oli sellainen ystävä käymässä jolla on keliakia. Halusin testata pizzan tekoa. Sekasopan sivuilta löysin hyvän ohjeen. Vai oliko ne hyviä?:)

Pohja:

2,5 dl vettä

1 pss kuivahiivaa

4 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 dl perunajuhoja

1/4 tl suolaa

25g voita tai margariinia

Täyte:

ketsuppia

jauhelihaa

kinkkusuikaleita

ananasta

juustoraastetta

pizzamaustetta

 

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää suola veteen. Sekoita jauhoihin perunajuhot ja kuivahiiva. Lisää noin puolet jauhoseoksesta ja sulatettu rasva, alusta tasaiseksi. Lisää loput jauhot. Taikina on aika tahmeaa, mutta älä lisää kuitenkaan jauhoja, sen kuuluu olla sellaista. Anna taikinan kohota noin 10 minuuttia. Kaada taikina leivinpaperin päälle. Kasta käsi gluteenittomassa jauhoseoksessa ja taputtele kasa pöreiksi ja litteäksi pohjaksi. Anna kohota vielä noin 10 minuuttia. Levitä  ketsuppia pohjalle. Laita muut täytteet, viimeisenä juustoraaste. Paista pizza 250 asteisessa uunissa reilu 10 minuuttia.