1239397388_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämän mehevän suklaakakun myötä tahtoisin toivottaa kaikille blogissani vieraileville maukasta ja rauhallista Pääsiäistä!

Tässäpäs lupaamani ohje Fazerin suklaakakkuun.

Suklaakakku
Pohja:
200g voita tai margariinia
2dl sokeria
3 munaa
3/4dl maitoa
4dl vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
100g tummmaa suklaata

Voitele ja korppujauhota halk. n. 20cm:n kokoinen kakkuvuoka.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja kuivat aineet vähitellen ja lopuksi rouhittu suklaa. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteisen uunin alaosassa ohjeen mukaan 60min. mutta mulla ainaki jäi keskeltä raa´aksi, joten kannattaa paistaa kauemmin.

Kostutukseen 1dl omenamehua

Täytteet:
Valkosuklaamousse:
100g valkosuklaata
1dl kuohukermaa

Maitosuklaamousse:
100g maitosuklaata
1dl kermaa

Valmista täytteet. Sulata suklaat ja anna hetken jäähtyä. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon suklaa. Anna jähmettyä hetki viileässä.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjat omenamehulla, jonka voit halutessasi maustaa rommilla. Levitä alimmaiseen kerrokseen maitosuklaamoussea ja ylimpään valkosuklaamoussea. Peitä kakku kelmulla ja anna mautua jääkaapissa vähintään pari tuntia, miel seuraavaan päivään.

Kuorrute:
150g tummaa suklaata
150g maitosuklaata
2dl kuohukermaa
30g (2rkl) voita

Valmista kuorrute. Kiehauta kerma aj sulata suklaat siihen. Lisää voi ja anna kuorrutteen jähtyä viileässä, kunnes se on tarpeeksi paksu alevitettäväksi. Levitä kuorrute kakun pinnalle lastan avulla. Jos kuorrute jähmettyy liikaa voit tarvittaessa lämmittää sitä liedellä varovasti uudelleen.