1245688728_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tätä herkkua oli myös synttäreillä. Tähän ohjeen löysin Hellapoliisilta.

Toffeinen mansikka-raparperitorttu

1 prk kondensoitua, eli tiivistettyä, makeutettua maitoa

Täyte:
2 pienehköä raparperinvartta
1 rkl vettä
3-4 rkl siirappia
ripaus kanelia
100 g mansikoita paloiteltuina

Pohja:
1pkr digestivekeksejä
100g voita

Päälle:
2,5 dl Flora vispiä
100 g vaniljarahkaa

sokeria tarvittaessa

Pinnalle:
suklaakiekuroita
suklaatikkuja
tuoreita mansikoita
kermaa vatkattuna

Aloita keittämällä tiivistemaito. Laita säilykepurkki avaamattomana kattilaan ja kaada päälle vettä sen verran, että purkki peittyy. Keitä miedolla lämmöllä noin kolme tuntia. Lisää tarvittaessa vettä keittämisen aikana.

Leikkaa huuhdellut raparperinvarret ohuiksi viipaleiksi, laita ne pieneen kasariin yhdessä veden ja siirapin kanssa, lisää joukkoon ripaus kanelia. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes raparperit pehmenevät. Jäähdytä.

Poista halkaisijaltaan 25 cm irtopohjavuoasta pohja. Laita pelkät vuoan reunat suoraan tarjoiluvadille. Murusta keksit ja sekoita joukkoon sula voi. Painele keksit irtopohjavuoan pohjalle ja vähän myös reunoille. Levitä keksipohjan päälle raparperiseos ja mansikat. Kaada päälle jäähtynyt toffee.

Vaahdota kerma, lisää joukkoon vaniljarahka ja lisää sokeria tarvittaessa. Huomioi, että muu täyte on erittäin makeaa. Levitä vaahto muun täytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Pyöräytä leivonnainen veitsellä irti piirasvuoan reunoja pitkin, poista vuoan reunat.
Koristele.