Viikonloppuna oltiin kyläilemässä ja sain uusia ohjeita, niitä heti testaamaan. Tämä ohje on Kaarina Roinisen kirjasta, Parhaat kotileivonnaiset. Oli kyl niiiin hyviä ja helppoja tehä et pakko tehä heti uuestaan, iltakaffilaisetki tykkäs kovasti!:D
2 1/2dl vettä
2 1/2 dl maitoa
50g voita tai margariinia
n. 1 1/2dl perunamuusijauhetta
3/4tl suolaa
1dl karkeita puuroruisjauhoja
2dl vehnä tai hiivaleipävehnäjauhoja
Ohjeessa oli et paistamisen jälkeen voidellaan viel voisulalla, mut jätin voitelun syöjille:)
1. Kuumenna vesi-maito-voiseos kiehuvaksi.
2. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon muusijauhe, anna jäähtyä.
3. Sekoita soseen joukkoon suola ja jauhot.
4. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 15 osaan.
5. Taputtele taikinapalat pyöreiksi rieskoiksi, halk. 8-10cm.
6. Tee veitsellä tai taikinapyörällä rieskojen pintaan vinoristikot.
7. Paista rieskoja 250 asteisen uunin keskitasolla 15 min. (Minä paistoin kiertoilmalla kahdessa tasossa n. 10-12min.)
Voitele halutessasi voisulalla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.