Eemelillekki munkit maistu:) Oli kyl hyviä.. jospa ne vappuun asti riittäs :P
Tässäpäs sitte ohjetta, 130kpl:tta ISOJA reikämunkkeja
(ohje otettu Myllyn Paras vehnäjauhopussin takaa ja vähä muuteltu mieleiseksi)
2.5l vettä
4 palaa hiivaa (200g)
6tl suolaa
10dl sokeria
50g kardemummaa
5 kananmunaa
n. 5kg vehnäjauhoja
700g voita
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja munat. Lisää jauhoja vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilma sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen alku-tai-loppuvaiheessa, siis ihan sama missä välissä:)
Pyörittele taikinasta pyöreitä "pullia". Anna kohota. Tein reiän munkkiin siinä vaiheessa kun laittoin kattilaan... Paistoin munkit kattilassa, syväpaistoöljyssä jonka jälkeen pyörittelin siro erikoishieno sokerissa...
Jospa tuosta sepostuksesta nyt jotai selkoa sais:)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.