1829981.jpg1829984.jpg

Näiden mariannepusujen ohjeen löysin Sekasopan blogista. Ai herkku mitä herkkuja.:D

3 munanvalkuaista

2 dl sokeria

1dl marianne chrushia

Jyväshyvän suklaapisara keksejä

150-200g maitosuklaata

n. 1 tl öljyä

Lisää valkuaisiin puolet sokerista, vatkaa kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeria pikkuhiljaa koko ajan vatkaten kunnes vaahto on niin kovaa että se pysyy kulhossa vaikka kulhon kääntäisi väärinpäin. Vatkasin n. 5min.

Mausta vaahto mariannerouheella. Kääntele seos juuri ja juuri sekaisin. Asettele keksit uunipellille. 

Pursota pursottimella tai muovipussilla jonka kulma on leikattu auki,vaahto kauniiksi keoiksi keksin päälle.

Paista keksikekoja 150 asteisessa uunissa n 15 minuuttia että vaahto kiinteytyy ja saa vähän väriä.

Pilko suklaa paloiksi ja sulata vesihauteessa tai mikrossa sulaksi öljytilkan kanssa. Sekoita välillä sulatuksen aikana. Jäähdytä hieman sula suklaa. Kasta vaahtokeot sulassa suklaassa ja nosta leivinpaperille. Koristele haluamallasi tavalla tai jätä koristelu pois. Kun olet kuorruttanut kaikki vaahtokeot, nosta ne jääkaappiin kovettumaan. Pusut ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä. Säilytä jääkaapissa.

Mansikkapusut: 1 1/2 dl mansikka tomusokeria, 1/2 dl tavallista sokeria

Mokkapusut: Mausta pusuvaahto 1 tl pikakahvijauhetta+1tl vaniljasokeria

Kaakaopusut: Mausta vaahto 1-2 rkl kaakaojauhetta tai käytä 1 1/2 dl kaakao tomusokeria ja 1/2 dl tavallista sokeria

Mariannepusut: Mausta valkuais-sokerivaahto (tai kaakaopusujen vaahto) 1 dl mariannemurskaa

Kookospusut: Lisää vaahtoon 2 dl kookoshiutaleita+1tl vaniljasokeria

Vaniljapusut: Jätä vaahdosta marianne chrushi pois ja lisää 1tl vaniljasokeria

Alkuperäinen ohje on Herkullista hetkessä keittokirjasta.