Näiden mariannepusujen ohjeen löysin Sekasopan blogista. Ai herkku mitä herkkuja.:D
3 munanvalkuaista
2 dl sokeria
1dl marianne chrushia
Jyväshyvän suklaapisara keksejä
150-200g maitosuklaata
n. 1 tl öljyä
Lisää valkuaisiin puolet sokerista, vatkaa kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokeria pikkuhiljaa koko ajan vatkaten kunnes vaahto on niin kovaa että se pysyy kulhossa vaikka kulhon kääntäisi väärinpäin. Vatkasin n. 5min.
Mausta vaahto mariannerouheella. Kääntele seos juuri ja juuri sekaisin. Asettele keksit uunipellille.
Pursota pursottimella tai muovipussilla jonka kulma on leikattu auki,vaahto kauniiksi keoiksi keksin päälle.
Paista keksikekoja 150 asteisessa uunissa n 15 minuuttia että vaahto kiinteytyy ja saa vähän väriä.
Pilko suklaa paloiksi ja sulata vesihauteessa tai mikrossa sulaksi öljytilkan kanssa. Sekoita välillä sulatuksen aikana. Jäähdytä hieman sula suklaa. Kasta vaahtokeot sulassa suklaassa ja nosta leivinpaperille. Koristele haluamallasi tavalla tai jätä koristelu pois. Kun olet kuorruttanut kaikki vaahtokeot, nosta ne jääkaappiin kovettumaan. Pusut ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä. Säilytä jääkaapissa.
Mansikkapusut: 1 1/2 dl mansikka tomusokeria, 1/2 dl tavallista sokeria
Mokkapusut: Mausta pusuvaahto 1 tl pikakahvijauhetta+1tl vaniljasokeria
Kaakaopusut: Mausta vaahto 1-2 rkl kaakaojauhetta tai käytä 1 1/2 dl kaakao tomusokeria ja 1/2 dl tavallista sokeria
Mariannepusut: Mausta valkuais-sokerivaahto (tai kaakaopusujen vaahto) 1 dl mariannemurskaa
Kookospusut: Lisää vaahtoon 2 dl kookoshiutaleita+1tl vaniljasokeria
Vaniljapusut: Jätä vaahdosta marianne chrushi pois ja lisää 1tl vaniljasokeria
Alkuperäinen ohje on Herkullista hetkessä keittokirjasta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.