Kokeilin jo jonkin aikaa sitten uutta lohivoikkarin ohjetta...
Vanha tietokone sano sopimuksen irti joten piti katella uus :)
Tämä ohje on Kliivian keittiöstä bongattu.
20-25 hengelle
32 viipaletta paahtoleipää
(laitoin 16 rouheista ja 16 ruisvuokaa)
n.6 dl kasvislientä
Täyte 1 (kahteen kerrokseen)
½prk Flora kuohua vaahdotettuna
400 g savulohta (tämä oli loimulohta, oikein hyvää kalaa!)
300 g creme fraichea
0,5-1 punaista paprikaa pieneksi silputtuna
reilusti tilliä silputtuna
sitruuna pippuria, aavistus suolaa
Täyte 2 (yhteen kerrokseen)
½prk Flora kuoha vaahdotettuna
200 g ruohosipulituorejuustoa
3 keitettyä munaa pieneksi silputtuna
50 g pehmeää voita
ripaus suolaa ja sokeria
Pinnalle:
200 g ruohosipulituorejuustoa
100-200 g maustamatonta tuorejuustoa
120 g smetanaa
300 g kylmäsavulohta
tillin oksia
0,4 kurkkua pieneksi silputtuna
0,5 punaista paprikaa pieneksi silputtuna
sitruuna
Sekoita kermavaahto, ruodoista putsattu savulohi, creme fraiche, paprika ja sitrunnapippuri. Mausta suolalla jos tarvis.
Sekoita toinen tahna. Leikkaa leivistä reunat pois.
Laita tarjoiluvadille leivinpaperi, joka on riittävän pitkä ylettymään leivän ympäri. Laita leivät tarjoiluvadille siten, että kaksi leipäviipaletta on vierekkäin ja neljä perätysten, kostuta ja levitä päälle täytettä. Nosta päälle toinen leipäkerros, kostuta ja levitä täyte. Kahteen kerrokseen tulee kala-täytettä ja yhteen muna-täytettä.
Kääri kakku leivinpaperiin ja laita joko muovipussiin tai kelmuun. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
Sekoita pinnalle tuleva tuorejuusto ja smetana tasaiseksi, levitä seos voileipäkakun pinnalle ja reunoille.
Koristelua varten tulevista kurkkukuutioista kannattaa painella talouspaperilla enimmät nesteet pois. Koristele kakku kylmäsavu-lohella, kurkkukuutioilla, paprikakuutioilla, tillillä ja sitruunalla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.