Työkavereille palaveriin tällaista... oli kuulemma ollut aikasta suolaista.:P Suolasieniä sain kohteesta ja ne ohjeen mukaan huuhtelin enkä täytteeseen sitten suolaa enää lisännyt... Harmi kyllä!
Tein ohjeen muistaakseni kaksinkertasena ni tuli tämmönen iso pellillinen. Ohje on Yhteishyvän sivuilta.

Pohja:

 75 g margariinia
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl vettä

 Täyte:

400 g herkkusieniä (mulla oli siis suolasieniä)
1 sipuli
0,5 purjoa
200 g tuorejuustoa
2 kananmunaa
0,5 rasiaa kirsikkatomaatteja
suolaa ja mustapippuria
 

Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja margariini kulhossa murumaiseksi. Lisää leivinjauhe ja vesi, sekoita tasaiseksi. Voitele piirasvuoka ja levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan. Valmista täyte. Harjaa sienet puhtaiksi ja paloittele. Kuori ja paloittele sipuli. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo. Paista sieniä pannulla, kunnes neste on haihtunut ja siirrä ne kulhoon odottamaan. Lisää pannulle öljy, hienonnettu sipuli ja purjo. Kuullota, kunnes sipuli on pehmeää. Sekoita täytteeseen sienet, sipuli, purjo, tuorejuusto ja kananmunat. Kaada täyte pohjan päälle ja lisää pinnalle halkaistut kirsikkatomaatit. Paista piirasta 200 asteessa noin 30 minuuttia