Oli meillä mukava kurssi.:) Olin viikonloppuna eräällä kurssilla opettamassa/jakamassa vinkkejä leivontaan. Kokeilimme ja teimme erilaisia koristeita massoista ja suklaasta, teimme hyydykekakun johon minä sitte tein suklaareunukset ja suklaarullia päälle.

Mukavaa oli vaikka kyllähän mua jännitti ku en oo koskaan kellekkää mitään opettanu, et osaanko mä ollenkaan, mutta jospa edes jotain kurssilaista leivontakärpänen olis purassu;D mukavaa tuntu ainaki olevan:) Ja joku tuntu sanovan et pitää heti rueta muotteja ja värejä tilailemaan. (jos tarvitte apua tilauksen tekemisessä tai muuten tulee jotai mieleen ni multa voitte reilusti kysyä apua!:)

Harmi ku en kaikista töistä muistanu kuvia ottaa, mutta tässä muutamia
 

ja tässä se tekemämme hyydykekakku. Tämä oli valkosuklaa-daimkakku.

Laitanpa tähän vielä tämän kakun ohjeen jos joltaki jäi saamatta:)

Pohja:

vajaa ½pss kaurakeksejä
n 75g voita

Täyte:

5dlFlora vispiä
250g maitorahkaa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
6 liivatetta
1 levy Pandan valkosuklaata (130g)
levy Maraboun Daim-suklaata

Sekoita keksinmurut ja sula rasva, painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan päälle.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää daimmurut.

Sulata liivatteet kiehuvaan veteen ja anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä pari tuntia tai yön yli.