1527629.jpg

Tällaista herkkua vietiin mukanamme lomalle. Kuva kiireessä otettu joten ihan surkia...:( Ohjeen otin mukaani Emerald city- blogista. Hän oli sen jostain amerikkalaisesta reseptiarkistosta löytänyt. (www.joyofbaking.com) Nämät on helppo ja nopea tehdä, eikä tarvi uunia lämmitellä. Pohjaan tulee reilusti kaakaota joten laittoin puolet tummaa leivontakaakaota ja puolet tavallista kaakaojauhetta. Pohjasta ei tullut ihan pellillistä, jos haluat tehdä pellillisen, tee keksipohja 1 1/2kertaisena ja maapähkinävoitäyte kaksinkertaisena. Kuorrutusta saa myös sitten olla varmaan kaksinkertainen määrä...

Tässäpäs ohjetta...

Keksipohja:

115g voita

75g sokeria

30g kaakaojauhetta

1 muna

230g Digestive keksejä pienenä muruna (ite laitoin kaurakeksejä)

100g kookoshiutaleita

70g mantelirouhetta

Laita voi, sokeri ja kaakaojauhe (kaakaon määrää voi vähentää jos ei pidä sen voimakkaasta mausta.) kuumuutta kestävään astiaan. Laita seos vesihauteeseen. Anna voin sulaa ja lisää sitten muna. Ota pois vesihauteesta, kun seos tuntuu kiisselimäiseltä.VARO ettei muna kerkeä "keittyä"!Mulle meinas käydä niin:) Sekoita muut aineet joukkoon. Jos seos tuntuu liian jämäkältä lisää tilkka maitoa. Painele seos uunipannun pohjalle, joka on vuorattu leivinpaperilla. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Maapähkinävoitäyte:

80g pehmeää voita

80g tomusokeria

90g maapähkinävoita

Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri, lisää maapähkinävoi koko ajan vatkaten. Levitä täyte pohjan päälle j alaita viileään odottamaan kuorrutuksen valmistusta.

Kuorrutus:

25g pehmeää voita

130g tummaa suklaata

Sulata voi ja suklaa yhdessä vesihauteessa. Levitä tasaisesti maapähkinävoitäytteen päälle.

 

Tietääkö joku et pitääkö tuon suklaan olla tummaa suklaata kun tekee tämmösiä voi-suklaaseos kuorrutteita? Mulla nimittäin aina epäonnistuu se ja teen sen aina maitosuklaasta...:) Siitä tulee semmosta jänkkiä, rumaa harmahtavaa... jota ei kyl saa tasasesti, puhumattakaan et nätisti levitettyä...Niinku tuosta kuvastaki näkee.