Tällaista täytekakkua tällä kertaa, ohjeen olen saanut siskoltani joskus vuonna kivi ja kirves...:)
Ehdottomasti parasta prinsessakakkua mitä olen maistanut. Tällä kertaa vain pohjan teko vähän epäonnistu, taikina kuohu uunissa heti reilusti yli vuoan, mitä ei ole ennen tehnyt. Mistäkähän johtu? Taikinaa laitoin vuokaan saman verran ku aina ennenki. Marsipaanikuorrutuksen laitossa en ole hyvä... mut ei se näkö vaan se maku:) Eiköhän tuota harjotuksen myötä kehity siinäki hommassa...
Mut hyvää oli ku tuossa Ismon kans sitä maisteltiin...:)
Laitan tähän alkuperäisen ohjeen ja sulkuihin määrät mitä itse käytin tämän kakun teossa...
Pohja
4munaa (6)
2dl sokeria (3dl)
2tl leivinjauhetta (3tl)
1 1/2tl vaniljasokeria (2 1/4tl)
1dl vehnäjauhoja (1 1/2dl)
1dl perunajauhoja tai maizenaa (1 1/2dl)
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi. Paista 175asteisessa uunissa tuota 4munan kakkua noin 30min.
Täyte
1 liivatelehti
2 1/2dl maitoa
1 1/1rkl maizenaa
1 1/2dl sokeria
2keltuaista
2tl vaniljasokeria
2dl kermaa vaahdotettuna
Lisäksi tarvitset
1dl vadelmahilloa
n.3dl vadelmia
1rkl sokeria
250g marsipaania
1/2dl tomusokeria
2dl kermaa vaahdotettuna
Täytteen valmistus:
Liota liivatelehti. Sekoita maito, maizena, sokeri ja keltuaiset kattilassa. Kuumenna seosta samalla sekoittaen kunnes se sakenee. Purista liivatelehdestä vesi pois ja liota liivate kuumaan kiisseliin. Jäähdytä kiisseli. Vatkaa lopuksi kiisselin rakenne rikki ja lisää vaniljasokeri ja kermavaahto.
Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjat. Levitä alemmalle vadelmahilloa ja vadelmat, ylemmälle vaniljakiisseli.
Vaivaa marsipaania pöydällä jotta se notkistuu, ja kauli siivilöityä tomusokeria apuna käyttäen levyksi.
Lusikoi kakun päälle tomusokerilla maustettu kermavaahto. Levitä kermaa ohuesti kakun reunoille, mutta jätä suurin osa vaahdosta keskelle keoksi. Nosta marsipaani päälle ja muotoile tiiviiksi. Koristele.
Tässä marsipaani kaulittuna, päälle leikkelin valkoisesta marsipaanista suikaleita ja kaulin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.