1838817.jpg

Tätille tein myös tällaisen kakun. Ohje hellapoliisilta, muutin vain sokerittomaksi.

Kiilteen mehussa on sokeria hiukan ja tietenkin nuissa suklaakoristeissa, mutta muuten on sokeriton.

Pohja:

4 munaa

2 3/4dl Sionon sorbitoli ja sakariini pohjainen pöytämakeuttaja

3/4dl perunajauhoja

3/4dl vehnäjauhoja

1 1/2rkl kaakaojauhetta

1 1/2tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää varovasti sekoitaen keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Paista torttupohjaa 225 asteisessa uunissa 8-10min.

Anna jäähtyä ja ota pohjasta irtopohjavuoan pohjalle sopiva pala. Laita alle leivinpaperi.

Täyte. 5 liivatelehteä (4 olisi varmasti riittänyt)

2,5dl Flora vispiä

200g maustamatonta tuorejuustoa

n. 0.5dl hedelmäsokeria

2.5dl kohmeisia vadelmia

2.5dl kohmeisia mustikoita

Pinnalla: mustikoita, vadelmia, 1/2dl kotitekoista mehutiivistettä, 4 1/2dl vettä, 5liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto, hedelmäsokeri ja kohmeiset marjat.

Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi mikrossa ja sulata liivatteet siihen.

Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Kaada seos pohjaosan päälle ja anna hyytyä.

Levitä mustikoita ja vadelmia hyytyneen täytteen päälle.

Keitä mehutiiviste ja vesi kiehuvaksi ja lisää siihen liotetut liivatteet. Anna jäähtyä hiukan ja lusikoi varovasti marjojen päälle.