Myös tämmöstä porkkanakakkua tein huomisille kutsuille.
Choconumilta löysin ihanan näkösen/tuntusen porkkanakakun ohjeen, nyt oli sit hyvä syy testata. Huomena sit tiietään et onko se hyvää.:)
Porkkanakakku
4 kananmunaa
250 g sokeria
2 dl öljyä
300 g vehnäjauhoja(tähän käytin kyllä gluteenitonta jauhoseosta)
3/4 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelijauhetta
400 g porkkana raastetta
55 g saksanpähkinöitä hienonnettuna (hasselpähkinä käy myös)
Kuorrute
180 g pehmennyttä voita
250 g tomusokeria
200 g tuorejuustoa
10-20 tippaa vanilja-aromia (maun mukaan)
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon öljy.
Yhdistä keskenään jauhot, suola, leivinjauhe, sooda ja kaneli, kaada munaseokseen ja sekoita huolellisesti. Lisää porkkanaraaste ja hienonnetut pähkinät. Käytä sähkövatkainta ja pyöräytä sillä taikina ripeästi tasaiseksi seokseksi. Voitele ja jauhota n. 26 cm:n kakkuvuoka. Kaavi taikina kakkuvuokaan ja paista 180-asteessa 45 min, tai niin kauan että koeteltaessa tikulla kakun keskiosaa, yhtään taikinaa ei tartu tikkuun. Tarkoitus on, että kakku kohoaa uunissa hyvin korkeaksi.
Anna kakun jäähtyä hieman, ennen kuin siirrät sen lautaselle.
Sillä välin kun kakku on uunissa, valmista kuorrute. Vatkaa keskenään voi ja tomusokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vanilja-aromi nopeasti pyöräyttäen.
Kun kakku on jäähtynyt, levitä kuorrute lastalla sen päälle ja sivuille. Ripottele pinnalle saksanpähkinämurua.
Porkkana päällä marsipaania.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.