Yks viikonloppu tässä väsäsin tämmösen kakun vadelma-ja mustikkamousseilla.
Vadelmamousse:
5 liivatelehteä
2.5dl Flora Vispiä vaahdotettuna
200g vanilja tuorejuuston tyyppinen kasvisrasvavalmiste
3-4dl vadelmia soseena
0.5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
tilkka vettä liivatteiden liuottamiseen
Mustikkamousse:
5 liivatelehteä
2.5dl Flora Vanillaa vaahdotettuna
200g vanilja "tuorejuustoa"
4-5dl mustikoita soseena
0.5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
tilkka vettä liivatteiden liuottamiseen
Valmista mousse näin:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota Flora vispi/Flora vanilla vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto.
Mausta sokereilla ja lisää joukkoon soseutetut marjat.
Kuumenna vesi kiehuvaksi, purista liivatteista liika vesi ja liuota ne kuumaan veteen. anna jäähtyä minuutti.
Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan vatkaten moussen sekaan.
Kasaa kakku paistovuokaan ylösalaisin, kelmuta ensin vuoka. Anna hyytyä yön yli.
Kumoa kakku ja koristele.
Tämän kakun pursottelin Flora vispillä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.