175g voita
200g taloussuklaata
2 1/2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1/4tl suolaa
3 munaa
1 levy minttukrokanttisuklaata (200g)
3dl vehnäjauhoja
Kuorrutus:
1 levy minttukrokanttisuklaata
1dl kuohukermaa
25g voita
1. Sulata voi ja taloussuklaa kattilassa miedolla lämmöllä.
2. Nosta kattila liedeltä ja sekoita suklaaseokseen sokerit ja suola.
3. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää ne suklaa-voiseokseen.
4. Rouhi minttukrokanttisuklaa ja lisää suklaarouhe ja vehnäjauhot seokseen.
5. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 25 min. Kakku saa olla keskeltä hieman raaka.
6. Jäähdytä kakkulevy, mielellään seuraavaan päivään.
7. Paloittele kuorrutuksen minttukrokanttisuklaa kattilaan ja lisää voi ja kerma.
8. Kuumenna ja sekoita kunnes suklaa sulaa.
9. Kaada kuorrutus kakun päälle ja nosta kakku viileään jäähtymään.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.