1776719.jpg

175g voita

200g taloussuklaata

2 1/2dl sokeria

2tl vaniljasokeria

1/4tl suolaa

3 munaa

1 levy minttukrokanttisuklaata (200g)

3dl  vehnäjauhoja

Kuorrutus:

1 levy minttukrokanttisuklaata

1dl kuohukermaa

25g voita

1. Sulata voi ja taloussuklaa kattilassa miedolla lämmöllä.

2. Nosta kattila liedeltä ja sekoita suklaaseokseen sokerit ja suola.

3. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää ne suklaa-voiseokseen.

4. Rouhi minttukrokanttisuklaa ja lisää suklaarouhe ja vehnäjauhot seokseen.

5. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 25 min. Kakku saa olla keskeltä hieman raaka.

6. Jäähdytä kakkulevy, mielellään seuraavaan päivään.

7. Paloittele kuorrutuksen minttukrokanttisuklaa kattilaan ja lisää voi ja kerma.

8. Kuumenna ja sekoita kunnes suklaa sulaa.

9. Kaada kuorrutus kakun päälle ja nosta kakku viileään jäähtymään.