Pääsin tässä joku aika sitten tekemään taas vähän erikoisempaa ja haastavampaa hääkakkua. :)
Toiveena oli et kakut esittäs auton renkaitaja niis näkyis jotenki mersun merkki logona tai kirjotuksena... päälle ehdottomasti hääpari (iiik, en oo koskaan muotoillut ihmistä ja tiedän etten osaa, mut onneks sai olla huumori versio :) ja sehän tästä tuliki, muuten puvuista ja kampauksista toivottiin samanlaisia kun hääparilla itsellään oli.)

Väliin mietittiin täytteitä ja päädyttiin päärynä- ja kinuskimousseihin. Laitankin täytteiden ohjeet/määrät tähän itselleni muistutukseksi.
Kinuskitäyte

 

 

 

Kakku on kuorrutettu sokerimassoilla, mustaa tilasin 6x250g ja sitä ei jäänyt kuin ihan vähän ja valkoista taisi mennä n. 500g. Sokerimassan alla on kreemi, jonka tein 500g margariinia ym... Koriste on tehty myös sokerimassasta.

Haastava oli tämä brojekti ja vähä meinasin ressiä repiä mut mukava oli kakkuja vääntää ja lopputulokseen hääpari oli tyytyväinen!:)

 

9dl fariinisokeria
9dl kuohukermaa(Hyla)

Keitä kinuskia n.10 minuuttia. Jäähdytä kylmäksi.

3prk Flora vispiä
2prk vaniljarahkaa (Hyla)
13 liivatetta
1dl vettä

Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää rahka. Lisää seokseen kylmä kinuski. Lisää lopuksi kuumaan veteen liotetut liivatteet.

Päärynämousse

3 isoa purkkia säilykepäärynöitä
3prk Flora vispiä
3prk vaniljarahkaa (Hyla)
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan

13 liivatetta

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja soseutetut päärynät. Mausta sokerilla. Lisää lopuksi kuumaan vesitilkkaan liotetut liivatteet.

Kostutin kakun vaniljamaidolla (HYLA)