1243874953_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Myös kaksi tämmöistä kalakakkua meni valmistujaisiin.
Ohje on Kaarina Roinisen jostain kirjasta.

Leipänä käytin Pågenin Rasker, uutta paahtoleipää, tummaa ja vaaleaa.

Kostutukseen kalalientä

Täyte:
2+00-250g graavilohta tai perattua savukalaa
6 kovaksi keitettyä kananmunaa
2dl pieniä tuorekurkkukuutioita
1/2dl silputtua ruohosipulia tai tilliä
1dl kuohukermaa vatkattuna
ripaus valkopippuria
(suolaa)

Leikkaa graavilohi pieniksi kuutioiksi tai hienonna savukala veitsellä silpuksi, poista ruodot. Hienonna kananmunat haarukalla. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään, viimeiseksi vatkattu kerma.

Kuorrutus:
200g maustamatonta tuorejuustoa
1prk ranskankermaa
ripaus mustapippuria
ripaus valkopippuria
1dl kuohukermaa

Vatkaa ranskankerma (3min) vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja vatkattu kuohukerma.

Koristeeksi:
n. 125g kylmäsavukirjolohta
ruohosipulia
tilliä