Tiitiäisen blogista(linkki) löysin ihanien munkkien ohjeen. Pitihän niitä sitte kokeilla. Äitin kans oikee urakalla leivottii, 200 munkkia:) Tuolta linkistä pääset näkemään alkuperäisen ohjeen, minä kirjotan tähän niinku me tehtiin...:) Ajattelin tarjoilla näitä Juhannuksena Eemelin 2v. synttäreillä.
Sotkun munkkeja
3,5l vettä
600 g sokeria (1dl sokeria painaa 85 g)
600 g voita
4-5rkl suolaa
6 kanamuna
6palaa hiivaa
10 l ämpärillinen vehnäjauhoja:)
5rkl kardemummaa
rypsiöljyä paistamiseen
Valmista munkkitaikina tavallisen pullataikinan tapaan. Olennaista on, että alustat ja vaivaat taikinaa riittävän kauan: saat ihanan pehmeitä munkkeja. Myös taikinan kohotus lämpimässä ja vedottomassa paikassa tarpeeksi kauan on tärkeää!
Paina pyörittelemiäsi "pikkupullia" litteäksi, että saat niistä ylläolevissa kuvissa näkyvien munkkien muotoisia. Paista munkit öljyssä, älä paista liian tummiksi. Valuta ylimääräinen öljy munkeista talouspaperin päällä. Jos teet täytemunkkeja, lisää täyte munkin sisään heti paiston jälkeen.
Valkosuklaakuorrutus :
200 g voita
8 rkl maitoa
2 levyä Pandan valkosuklaata
n.800 g tomusokeria
Kiehauta voi ja maito kattilassa. Sulata joukkoon valkosuklaa. Sekoita lopuksi sekaan sihdattu tomusokeri.
Maitosuklaakuorrutus:
300 g voita
12 rkl maitoa
2levyä Pandan maitosuklaata
n.1200 g tomusokeria
Kiehauta voi ja maito kattilassa. Sulata joukkoon maitosuklaa. Sekoita lopuksi sekaan sihdattu tomusokeri.
Nämät annokset tätä kuorrutetta riitti siis tuohon kahteensataan munkkiin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.