1634271.jpg

Tiitiäisen blogista(linkki) löysin ihanien munkkien ohjeen. Pitihän niitä sitte kokeilla. Äitin kans oikee urakalla leivottii, 200 munkkia:) Tuolta linkistä pääset näkemään alkuperäisen ohjeen, minä kirjotan tähän niinku me tehtiin...:) Ajattelin tarjoilla näitä Juhannuksena Eemelin 2v. synttäreillä.

Sotkun munkkeja

3,5l vettä

600 g sokeria (1dl sokeria painaa 85 g)

600 g voita

4-5rkl suolaa

6 kanamuna

6palaa hiivaa

10 l ämpärillinen vehnäjauhoja:)

5rkl kardemummaa

rypsiöljyä paistamiseen

Valmista munkkitaikina tavallisen pullataikinan tapaan. Olennaista on, että alustat ja vaivaat taikinaa riittävän kauan: saat ihanan pehmeitä munkkeja. Myös taikinan kohotus lämpimässä ja vedottomassa paikassa tarpeeksi kauan on tärkeää!

Paina pyörittelemiäsi "pikkupullia" litteäksi, että saat niistä ylläolevissa kuvissa näkyvien munkkien muotoisia. Paista munkit öljyssä, älä paista liian tummiksi. Valuta ylimääräinen öljy munkeista talouspaperin päällä. Jos teet täytemunkkeja, lisää täyte munkin sisään heti paiston jälkeen.

1634277.jpg

Valkosuklaakuorrutus :

200 g voita

8 rkl maitoa

2 levyä Pandan valkosuklaata

n.800 g tomusokeria

Kiehauta voi ja maito kattilassa. Sulata joukkoon valkosuklaa. Sekoita lopuksi sekaan sihdattu tomusokeri.

1634273.jpg

Maitosuklaakuorrutus:

300 g voita

12 rkl maitoa

2levyä Pandan maitosuklaata

n.1200 g tomusokeria

Kiehauta voi ja maito kattilassa. Sulata joukkoon maitosuklaa. Sekoita lopuksi sekaan sihdattu tomusokeri.

Nämät annokset tätä kuorrutetta riitti siis tuohon kahteensataan munkkiin.