Tämän ihanan kakun ohjeen löysin kerran Kinuskikissan sivuilta. Eilen meil oli kutsut ja sinne heti testasin, oli kyllä huippua!
Tein tämän gluteenittomana, pohjakeksit vaihoin siis gluteenittomiin tummiin täytekekseihin. Mutta tässä siis ohje alkuperäisenä.
Pohja:
180 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
Halutessasi täytteen reunoille:
tuoreita mansikoita
Täytemousse:
6 dl kuohukermaa(laitoin reilu 2prk Flora vispiä)
300 g vaniljatuorejuustoa (Sunnuntai)
Täyte 1:
1 ½ liivatetta
130 g valkosuklaata
120 g smetanaa
1 rkl vettä
Täyte 2:
3 liivatetta
200 g mansikoita
½ dl sokeria
Täyte 3:
3 liivatetta
200 g vadelmia
½ dl sokeria
Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit kaulimella tai tehosekoittimella ja yhdistä ne voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Digestive-keksien tilalla voit käyttää myös 200 g dominokeksejä.
Mikäli tuoreita mansikoita on saatavilla, voi kakkuun tehdä marjoista kauniin reunuksen. Leikkaa mansikat ohuiksi siivuiksi. Laita irtopohjavuokaan reunakalvo ja paina mansikat vieri viereen reunakalvoa vasten. Täytteen hyytyessä ne kiinnittyvät kakkuun.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Jaa vaahto kolmeen yhtä suureen osaan.
Täyte 1:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita ensimmäiseen vaahtokolmannekseen suklaasula ja smetana. Kiehauta vesitilkka ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa hetki ennen seuraavaa kerrosta.
Täyte 2:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Kuumenna n. 1 dl soseesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita toiseen vaahtokolmannekseen liivate-mansikkasose, loput mansikkasoseesta ja sokeri. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa jälleen hetki.
Täyte 3:
Toimi kuten mansikkatäytteen kanssa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat. Kuumenna n. 1 dl soseesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita viimeiseen vaahtokolmannekseen liivate-vadelmasose, loput vadelmasoseesta ja sokeri. Kaada vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia ennen vuoasta irrottamista.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.