1706618.jpg

Punaista ja makeaa-blogista löysin tällaisen ranskanleivän ohjeen ja hetihän sitäki piti testata. Oli kyl hyvää. Tein neljä leipää joten viimeset kerkes kohota vähä liikaa ja niistä tuli sit tämmösiä lättänöitä ku täs kuvas.:) Mut ei makua haitannu.

Ranskanleipä

2,5 dl       maitoa (tai vettä)

0,5 pss     kuivahiivaa (tai 20g tuoretta)

1 rkl         sokeria

1 tl           suolaa (vajaa tl)

n 6 dl       vehnäjauhoja

10 g         voita

Lisää kädenlämpöiseen maitoon suola, sokeri, rasva ja jauhot (joihin on sekoitettu kuivahiiva). Vaivaa taikinaa n 10 min. Peitä kulho muovilla. Kohota taikinaa n.1 tunti.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle leivinpöydälle. Vaivaa sitä pari minuuttia ja muotoile sitten n. 30 cm pitkäksi tangoksi. Nosta tanko pellille. Kohota leipää leivinliinan alla n. 1 tunti. Voitele pinta kylmällä vedellä tai keltuaisen ja veden sekoituksella ja viillä terävällä veitsellä pintaan pitkä viilto. Kypsennä leipää n. 10 min. 275 asteessa uunin alaosassa.

 

Katkaise virta, nosta leivät uunin keskiosaan ja kypsennä jälkilämmössä vielä n. 15 min.

 

Tuon viimesen vaiheen minä kyl unohin mut ei leipä ainakaan raakaa ollu.:)