Pohja:

 

 6 dl vehnäjauhoja
250g margariinia/voita
4-6 rkl kylmää vettä

Täyte:

230g kinkkusuikaleita
1 prk Ananaspaloja
1 paprika
4 kananmunaa
2 dl maitoa  (4 dl jos käytät pelkkää maitoa ja jätät kerman pois)
2dl ruokakermaa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
ripaus pizzamaustetta ja paprikajauhetta
n.150g juustoraastetta

Valmista piirakkataikina. Nypi margariini ja jauhot sekaisin kulhossa. Lisää kylmä vesi. Laita viileään lepäämään noin tunniksi.

 

Painele taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, tee taikinasta piirakalle myös kunnon reunat. Pistele haarukalla pohjaan reikiä ja esipaista 250 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia.

 

Ota piirakka uunista. Levitä kinkkusuikaleet, ananaspalat ja pilkottu paprika pohjan päälle. Riko kulhossa munien rakenne rikki, lisää maito, kerma, ja mausteet. Vatkaa kevyesti. Kaada muna-maito piirakan päälle ja ripottele juustoraste pinnalle. Paista 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Vinkki! Pilko valmiin piirakan päälle tuoretta kevätsipulia. Antaa kivasti lisää makua piirakalle. Kevätsipulin (voit käyttää myös purjoa) voi laittaa piirakkaan myös valmistusvaiheessa.

Uu:sta tilaamallani leivosmuotilla leikkasin piirakan kivoiksi sydämiksi.