Tein elämäni ensimmäisen voileipäkakun.:) Ihan hyvää oli. Ohje Sitruunamarengilta.
Leipä:
0,75 dl vettä
2 dl maitoa
1/2 dl ruokaöljyä
1 pss kuivahiivaa
n 6 dl vehnäjauhoja
1 tl paprikajauhetta
1/2 dl kuivattua sipulirouhetta
1-2 rkl pizzamaustetta
3/4 tl suolaa
1 rkl sokeria
Mittaa vesi ja maito kulhoon ja kuumenna reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää suola, sokeri ja kuivahiiva. Lisää öljy ja mausteet. Lisää jauhot ja vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 min.
Kumoa taikina pöydälle, johon on siroteltu jauhoja ja vaivaa vielä hetki. Kaada taikina voideltuun pyöreään kakkuvuokaan ja taputtele huolellisesti ja tasaiseksi. Peitä liinalla ja anna kohota noin 45 min.
Paista leipää 175 asteisessa uunissa noin 25 min. Anna jäähtyä muutama minuutti, pyöräytä tarvittaessa vuoan reunan ympäri veitsellä tai lastalla ja kumoa leipä jäähtymään.
Täyte:
1 pss kinkkusuikaleita
2 dl kuohukermaa
1 maustekurkku (en laittanu tätä ollenkaa)
1 punainen paprika
1 prk (250 g) raejuustoa
1 prk rahkaa
100 g pippuri tuorejuustoa
2 tl sitruunamehua
5 cm pätkä sinappia
ripaus suolaa
1 rkl sokeria
Kostutukseen maitoa
Kuorrute/koristelu
2 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 prk creme fraichea
paprikajauhetta
kinkkusiivuja
lehtisalaattia (yhtä tai kahta lajia)
persiljaa, viinirypäleitä.tuorekurkkua
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon raejuusto ja rahka. Pilko paprika ja maustekurkku kuutioiksi ja kaada joukkoon. Lisää mausteet, sinappi ja sitruunamehu.
Leikkaa leipä kolmeen kerrokseen. Kostuta pohja maidolla ja levitä puolet täytteestä ja puolet kinkkurouheesta pohjalle. Tee toinen kerros samoin ja laita kansikerros päälle ja kostuta. Laita leipä täytettynä ja kelmuun käärittynä takaisin vuokaan , kevyt paino päälle ja yöksi tai muutamaksi tunniksi jääkaappiin maustumaan.
Valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuusto ja creme fraiche ja mausta se paprikajauheella. Levitä seos kakun päälle tasaisesti.
Koristele.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.