8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
250 g voita sulatettuna

2 dl piimää tai kermaviiliä
1 muna

TÄYTE:
2 tlk rahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vanilliinisokeria
(pari tl sitruunamehua)
omenaviipaleita/kuutioita (4 omenaa)
kanelia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sulatettu voi. Nypi tasaiseksi esimerkiksi käsin.

Jaa taikina kahteen osaan, joista toinen on hieman pienempi (toinen noin 2/3 ja toinen 1/3). Lisää pienempään osaan piimä tai kermaviili, ja muna.

Levitä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan alimmaiseksi "piimäpohja." Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Levitä päälle omenaviipaleet, ja halutessasi ripottele niiden päälle kanelia.

Ripottele omenoiden päälle murutaikina, eli jäljelle jäänyt osa taikinasta.
Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta sekä pohja saaneet hieman väriä.