Gluteenitonta leivontaa-blogista löysin "hyvän kuuloisen" kinkkupiirakan ohjeen, jota sitte kutsuille testasin. Oli kyllä hyvää, eikä olisi gluteenittomaksi uskonut. :) Pohjasta tuli tällä ohjeella aika ohkanen, joten tekisin seuraavalla kerralla 1½kertaisena.

Pohja:
100g voita
2dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
1/4tl suolaa
2rkl kylmää vettä
½dl juustoraastetta

Nypi rasva, jauhot ja suola. Lisää joukkoon juustoraaste ja kylmä vesi. Vaivaa taikina tasaiseksi massaksi ja painele ohueksi, voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:
200g kinkkusuikaleita
1paprika paloiteltuna
1pss juustoraastetta (n.150g)
(½dl hienonnettua persiljaa)
3 munaa
2dl ruokakermaa
1/4tl mustapippurirouhetta
purjoa

Sekoita kulhossa kinkkusuikaleet, paprika, juustoraaste, (persilja), pippuri ja purjo. Vatkaa kulhossa kevyesti kananmunia ja sekoita kerma niihin. Kaada kerma muun täytteen joukkoon ja levitä täyte vuokaan pohjan päälle.
Paista 200 asteessa 35-40min. Kypsän piirakan pinta on kauniin ruskea.