Kääretorttupohja
4 munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja(käytin tähän glut.jauhoseosta)
3/4dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää varovasti keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina pellille ja paista 225asteisessa uunissa n. 8minuuttia.
Paina irtopohjavuoan reunaosalla torttulevystä sopivan kokoinen pala irtopohjavuoan pohjalle.
Mansikkamousse:
300g mansikoita
4 liivatelehteä
vajaa 1dl tomusokeria
4dl vispikermaa
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta osa mansikoista ja mausta tomusokerilla, jätä jonku verran mansikoita ja pilko pienimmiksi. Sulata kuivaksi puristetut liivatelehdet tilkaan kuumaa vettä. Lisää neste ohuena nauhana mansikka-tomusokeriseokseen. Vaahdota vispikerma ja lisää se varovasti käännellen marjaseokseen. Kaada puolet täytteestä keksipohjan päälle, laita sitten mansikan paloja ja loput mansikkamoussesta.
Valkosuklaamousse:
200g valkosuklaata
2 liivatelehteä
4dl vispikermaa
1rkl sokeria
1 kananmunankeltuainen
Rouhi valkosuklaa pieniksi paloiksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita 2dl vispikermaa, sokeri ja kananmunankeltuainen kattilaan ja keitä seosta pohjaa myöten sekoittaen, kunnes sakenee. Lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet seokseen. Lisää valkosuklaa pienissä erissä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä noin kädenlämpöiseksi. Vaahdota 2dl vispikermaa ja lisää varovasti käännellen valkosuklaaseokseen. Kaada varovasti mansikkamoussen päälle ja anna hyytyä. Poista kakku vuoasta ja koristele.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.