Taikinaterapiaa-blogista olen kauankauan sitten kopsinut herkullisen kuulosen reseptin ja nyt sitä testasin ja oli kyl herkkua. Mulla ei ollu tuota caramel cappuccinoa ni laitoin daim cappuccinoa. Suosittelen kyllä kokeilemaan!

Pohja:
3 kananmunaa

2,5 dl sokeria
150 g voita tai margariinia
1,5 dl vahvaa cappuccinojuomaa (jäähdytettynä)
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta(laitoin osan normikaakaota)
1,5 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
vajaa 50 g voita tai margariinia sulatettuna

n. 0,5 dl vahvaa cappuccinojuomaa
4-5 dl tomusokeria

Koristeeksi suklaasydämiä ja helmiäisiä tai strösseleitä

Valmista ensin cappuccino jauheesta. Itse tein samalla kertaa tarvittavan määrän sekä pohjataikinaa että kuorrutusta varten. Laitoin jauhetta cappuccino-purkin ohjeeseen nähden tuplamäärän, jotta maku olisi voimakkaampi.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää rasva sulatettuna, kahvijuoma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina uunipannuun leivinpaperin päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna pohjalevyn jäähtyä.

Sekoita kuorrutuksen rasvasula ja kahvijuoma. Lisää tomusokeri joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jos kuorrutus tuntuu liian löysältä, lisää tomusokeria. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle ja koristele mielesi mukaan.