1954289.jpg1954291.jpg

Aivan herkkuja! Maanantai-iltana oli pakko saaja leipoa jotain ja tämä ohje oli jo jonku aikaa pyörinyt tuolla kokeiltavissa:) Ei ollu turha kokeilu tämä. Olivat kyllä aivan huippuja!

Ohjeen löysin Pullahiiren leivontanurkasta.

Kristallipullat

Pullataikina: 
5 dl vanilla-vaniljakastiketta 
2 1/2 dl vettä 
2 1/3 dl sokeria 
1 1/4 rkl vaniljasokeria 
1 1/4 rkl kardemummaa 
1 1/4 tl suolaa 
2 1/2 ps kuivahiivaa
n.15 dl vehnäjauhoja 
1 1/4 dl Juoksevaa tai 
125 g margariinia

Voiteluun: 
1 dl Juoksevaa tai 
100 g margariinia sulatettuna
1,5 dl hienoa sokeria (Käytin Siro-erikoishienoa)
1,5 rkl vanilliinisokeria


Kuumenna vaniljakastike ja vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 C). Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30-40 minuuttia. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja pyöritä siitä pyöreitä pullia tai rullaa pitkäksi pötköksi ja tee pötköstä solmu. nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  Paista pullat uunin keskitasossa 7-8 minuuttia.
 

Mittaa kulhoon kuorrutusta varten sokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita.
Voitele kypsät kuumat pullat margariinilla ja pyörittele sokeriseoksessa.