Eilen sain innostuksen leipoa pullaa. 4kg:n pullataikinan sit väänsin ja olihan siinä sitte pyörittelemistä, nyt saa sit riittää kyl koko kesäksi. Leivoin osasta dallaspullia ja osasta vain tavallisia pyöreitä pullia. Ja kuuma päivä ku oli ni nehän kohos nii vauhilla etten hoksinukkaa ja tuli tosi rumia... siks ei kuvaa nyt:)
Mut tässäpäs ohjetta(Myllyn paras)
5dl maitoa tai vettä
50g hiivaa
1-2tl suolaa
2dl sokeria
1rkl kardemummaa
1 muna
vajaa 1kg Myllyn paras puolikarkeita vehnäjauhoja
n.200g voita
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna sekä pehmeä voi. Lisää vehnäjauhot vähitellen, alksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten.
Yleensä en tässä vaiheessa kohottele taikinaa, sitten vasta kun olen pyöritellyt pullia siitä.
Leivo pullat, kohota, vouitele ja sokeroi. Paista 225 asteisessa uunissa kypsiksi.
Dallaspullien täyte:
100g voita
2 munaa
50g sokeria
200g maitorahkaa
50g vaniljakreemijauhetta
Sekoita aineet hyvin keskenään. Kauli taikinasta levy, levitä täyte levylle ja kääri rullalle. Leikkaa n.3cm:n paksusia siivuja ja aseta leikkauspinta ylöspäin pellille. Kohota, voitele ja sokeroi. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.