2108066.jpg

Sitte tämä virallinen syntärikakku;)

Pohja 4munan peruskakkupohja

4 munaa

2dl sokeria

1,2dl vehnäjauhoja

0,8dl perunajauhoja

1,5tl leivinjauhetta

Väleissä mansikka ja valkosuklaamousset

Mansikkamousse

2,5 dl Flora vispiä

250g rahkaa

0,5dl sokeria

1rkl vaniljasokeria

300g mansikoita soseena

4 liivatelehteä

tilkka vettä

Vaahdota vispikerma. Lisää joukkoon rahka, sokerit ja mansikat. Lisää liotetut liivatelehdet kiehuvaan veteen ja lisää seokseen.

Valkosuklaamousse

1 munaa

1/4dl sokeria

2,5dl Flora vispiä

1 levyä Pandan valkosuklaata

4 liivatelehteä

tilkka vettä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi.Sulata suklaa vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa. Kaada lopuksi joukkoon kiehuvaan veteen liotetut liivatteet.

Kokoa kakku paistovuokaan ylösalaisin. Ensimmäiseen väliin laitoin tuon valkosuklaamoussen ja toiseen väliin mansikkamoussen. Kostutuin kakun vanilja-maidolla.

Pursotukset värjättyä Flora vispiä.