1772473.jpg

Viime perjantaina haettiin Suonenjoelta mansikat pakkaseen, pitihän sitä sitte tuoreista mansikoista jotain tehäkki. Kokeilin eka kertaa tehä Brita-kakkua Mantan ohjeella. Vitsi että oliki hyvää!

Sunnuntaina käytiin sitte kattoo mieheni siskon pientä prinsessaa ni vietiin sinnekki mukanamme tällainen Brita-kakku.

Pohja:

125g voita

1dl sokeria

1tl vaniljasokeria

2 keltuaista

1½dl jauhoja (Sunnuntai, gluteeniton jauhoseos tai vehnäjauhoja)

2tl leivinjauhetta

1dl maitoa

Päälle:

2 valkuaista

1½dl sokeria

Täyte:

(1/2 prk rahkaa)

2½dl flora vispiä

½dl sokeria

1tl vanijasokeria

½l mansikoita

(punaista elintarvikeväriä)

Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi. Erottele valkuaiset tarkasti keltuaisista. Lisää voi-sokerivaahtoon keltuaiset sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen.

Levitä taikina leivinpaperille ohueksi levyksi (n.25x30cm). Taikinan määrä tuntuu niukalta, mutta on riittävä.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten. 

Levitä marenkiseos pohjan päälle aaltoilevan kauniiksi kerrokseksi. Paista pohjaa 175 asteessa n. 20min. eli kunnes marenki on saanut kauniin värin. Jäähdytä pohja. Tee täyte .


Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita rahka joukkoon,  mausta sokerilla. Jaa pohja kahteen tai kolmeen osaan. Laita kerrokksittain pohjia, kermaa ja mansikkalohkoja. Pohja on tosi haurasta, käytä apuna lastaa tms. nostaessasi pohjia tarjoilulautaselle.

Kakku on parasta juuri valmistuneena!

1772468.jpg1772471.jpg

Tässä sunnuntain kakku...

1772478.jpg

1772482.jpg