Päiväkahville leipoin äkkiä tämmösen mustikkapiiraan ku oli tuoreita mustikoita jääkaapissa. Oli aivan herkkua. Tuo päällä oleva murusysteemi oli kivan rapea. Lurps:P
Tämän herkun ohjeen löysin täältä.
Ens kerralla teen kyl kaksinkertasen annoksen ni saan heti koko pellin kokoisen piirakan:)
Muhkea mustikkapiiras
2 munaa
2 dl sokeria
1 dl kermaa tai maito käy myös
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl sulatettua voita
Päälle:
noin 200 g mustikoita
Pinnalle:
50 g voita
1dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1dl vehnäjauhoja
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää vaahtoon varovasti sekoittaen vuorotellen kermamaito, keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä voisula.
- Sekoita tasaiseksi.
- Vuoraa leivinpaperilla halkaisijaltaan 24-25 cm irtopohjavuoka.
- Kaada taikina vuoan pohjalle.
- Ripottele mustikat pinnalle.
- Nypi kulhossa pehmeä voi, sokerit ja vehnäjauhot.
- Kaada muruseos mustikoiden päälle.
- Kypsennä piirasta 200°c noin 35-40 minuuttia.
- Anna jäähtyä hetki ennen vuoan irrottamista.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.