1870148.jpg

Päiväkahville leipoin äkkiä tämmösen mustikkapiiraan ku oli tuoreita mustikoita jääkaapissa. Oli aivan herkkua. Tuo päällä oleva murusysteemi oli kivan rapea. Lurps:P

Tämän herkun ohjeen löysin täältä.

Ens kerralla teen kyl kaksinkertasen annoksen ni saan heti koko pellin kokoisen piirakan:)

Muhkea mustikkapiiras
2 munaa
2 dl sokeria
1 dl kermaa tai maito käy myös
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl sulatettua voita

Päälle:
noin 200 g mustikoita

Pinnalle:
50 g voita
1dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1dl vehnäjauhoja

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Lisää vaahtoon varovasti sekoittaen vuorotellen kermamaito, keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä voisula.
  3. Sekoita tasaiseksi.
  4. Vuoraa leivinpaperilla halkaisijaltaan 24-25 cm irtopohjavuoka.
  5. Kaada taikina vuoan pohjalle.
  6. Ripottele mustikat pinnalle.
  7. Nypi kulhossa pehmeä voi, sokerit ja vehnäjauhot.
  8. Kaada muruseos mustikoiden päälle.
  9. Kypsennä piirasta 200°c noin 35-40 minuuttia.
  10. Anna jäähtyä hetki ennen vuoan irrottamista.

1876951.jpg