Tässäpäs Ristiäisten kakku.
Pohja:
10 munaa
5dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
2dl perunajauhoja
4tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaks vaahdoksi. Sekoita keskenään ja lisää varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 165asteessa 1h15min.
Mansikkamousse
4dl vispikermaa
250g rahkaa
0,5dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
300g mansikoita pieninä paloina
200g mansikoita soseena
5 liivatelehteä
tilkka vettä
Vaahdota vispikerma. Lisää joukkoon rahka, sokerit ja mansikat. Lisää liotetut liivatelehdet kiehuvaan veteen ja lisää seokseen.
Valkosuklaamousse
2munaa
0,5dl sokeria
2,5dl Flora vispiä
1 levyä Pandan valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi.Sulata suklaa vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa. Kaada lopuksi joukkoon kiehuvaan veteen liotetut liivatteet.
Kokoa kakku paistovuokaan ylösalaisin. Ensimmäiseen väliin laitoin tuon valkosuklaamoussen ja toiseen väliin mansikkamoussen. Kostutuin kakun vanilja-maidolla.
Kakun päälle laitoin ennen marsipaania Sokerikreemin, tässä ohje:
125g margariinia
1/2tl vaniljasokeria
250g (4dl) tomusokeria
1rkl vettä
Pehmennä margariini notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita joukkoon tomusokeri vähin erin voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen. Oman kokemukseni perusteella kreemistä saattaa tulla niin paksua, ettei se levity helposti pehmeän kakun pinnalle. Olenkin lämmittänyt sitä hieman mikrossa, kunnes seos voin sulamisen myötä hieman pehmenee. (Ohje kinuskikissalta)
Marsipaania tämän ison kakun päälle meni kolme pötköä, eli onko se sitte 750g, huh:D
Kukkakoristeet on marsipaanin ja sokerikuorrutteen seosta, jalankuvat värjättyä valkosuklaata ja nuot kiekurat pikeeriä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.