Tässäpäs Ristiäisten kakku.

1908085.jpg1908086.jpg1908088.jpg1908097.jpg1908099.jpg1908109.jpg1908106.jpg1908111.jpg

Pohja:

10 munaa

5dl sokeria

3dl vehnäjauhoja

2dl perunajauhoja

4tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaks vaahdoksi. Sekoita keskenään ja lisää varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 165asteessa 1h15min.

Mansikkamousse

4dl vispikermaa

250g rahkaa

0,5dl sokeria

1rkl vaniljasokeria

300g mansikoita pieninä paloina

200g mansikoita soseena

5 liivatelehteä

tilkka vettä

Vaahdota vispikerma. Lisää joukkoon rahka, sokerit ja mansikat. Lisää liotetut liivatelehdet kiehuvaan veteen ja lisää seokseen.

Valkosuklaamousse

2munaa

0,5dl sokeria

2,5dl Flora vispiä

1 levyä Pandan valkosuklaata

5 liivatelehteä

tilkka vettä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi.Sulata suklaa vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa. Kaada lopuksi joukkoon kiehuvaan veteen liotetut liivatteet.

Kokoa kakku paistovuokaan ylösalaisin. Ensimmäiseen väliin laitoin tuon valkosuklaamoussen ja toiseen väliin mansikkamoussen. Kostutuin kakun vanilja-maidolla.

Kakun päälle laitoin ennen marsipaania Sokerikreemin, tässä ohje:

125g margariinia

1/2tl vaniljasokeria

250g (4dl) tomusokeria

1rkl vettä

Pehmennä margariini notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita joukkoon tomusokeri vähin erin voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen. Oman kokemukseni perusteella kreemistä saattaa tulla niin paksua, ettei se levity helposti pehmeän kakun pinnalle. Olenkin lämmittänyt sitä hieman mikrossa, kunnes seos voin sulamisen myötä hieman pehmenee. (Ohje kinuskikissalta)

Marsipaania tämän ison kakun päälle meni kolme pötköä, eli onko se sitte 750g, huh:D

Kukkakoristeet on marsipaanin ja sokerikuorrutteen seosta, jalankuvat värjättyä valkosuklaata ja nuot kiekurat pikeeriä.