Ja tänään leivoin elämäni eka kertaa ruisleipää, vähä parempaa ku kaupan leipä:D
Tässäpäs tulee tähänki ohjetta. Juuren sain äidiltäni, en tiedä voisko sen korvata jollain tavalla, mutta tässä siis käytetty juurta... Ja ruisleivälle ohjeitaki on varmaan niin monta ku on leipojaakin, mutta tässäpäs meidän versio.
Edellisenä iltana lisää juureen 1l lämmintä vettä+ ruisjauhoja sen verran että tulee löllöä mössöä(ei paksua puuroa) Anna olla yön yli lämpimässä paikassa)minä pidin pesuhuoneessa)
Leipomispäivänä:
Lisää edelliseen
2l lämmintä vettä (ei kuumaa)
7tl suolaa
vajaa 1/2pkt hiivaa
n. 5dl hiivaleipäjauhoja
ruisjauhoja
Vaivaa taikinaan ruisjauhoja kunnes se ei enää tartu sormeen kun työnnät sormen taikinaan.:)
Kohota 2h pesuhuoneessa :)
OTA JUURI SEURAAVAA LEIPOMISKERTAA VARTEN!
Leivo 5leipää, kohota taas siellä pesuhuoneessa liinan alla n. 45min.
Pistele leivät haarukalla ja paista kieroilmalla vajaassa 225asteessa kahdessa kerroksessa n. 1h.
Voit paistaa siis 4leipää kerralla kun käytät kiertoilmaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.