Äiti oli jostain lehdestä löytänyt HERKULLISEN puolukkakakun ohjeen jota sit yks yö kävin yöpalaksi maistelemassa:D Kutsuille näitäkin tein. Tää ohjemäärä on mitotettu normi irtopohjavuokaan. Minä tein kaksinkertasen annoksen Ullalta tilaamaani kanttiseen säädettävään reunavuokaan. Päälle pursottelin ruusut Flora vispistä johon olin hitusen lisännyt vatkausvaiheessa vaniljakreemijauhetta. Päälle suihkautin vielä vaaleanpunaista elintarvikesprayta.

Pohja:

3 munaa
1 ½dl sokeria
3/4dl ohrakasta tai perunajauhoja
1 1/4dl vehnäjauhoja
1 ½tl leivinjauhetta

Täyte:

4 liivatelehteä
250g rahkaa
2dl kinuskikastiketta
1dl kiehuvaa omenamehua
2 ½dl Flora vispiä
2tl vaniljasokeria
1rkl sokeria

Kostutus:

Omenamehua

Pinnalle: 

2dl puolukkahilloa
2dl puolukoita
1dl hillosokeria
2dl omenamehua

Asettele irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi, leivitä reunat.
Valmista taikina. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoski. Siivilöi yhdistetyt kuivat aineet kevyesti vaahtoon. Lusikoi taikina kakkuvuokaan. 
Paista kakkupohja 175 asteisen uunin keskitasolla noin 25-30min. Kumoa kakku jäähtymään.
Valmista täyte. Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Yhdistä rahka ja kinuskikastike.
Kuumenna mehu ja lisää hyvin puristetut liivatteet mehuun liukenemaan. Kaada vähän jäähtyneenä rahkaseokseen.
Vatkaa  kerma, makeuta sokerilla ja lisää täytteeseen.
Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Pyyhi irtopohjavuoasta leivitys. Asettele pohja kakkuvuokaan. Kostuta omenamehulla. Levitä rahkatäyte päälle ja paina kanneksi toinen kakkulevy. Peitä kelmulla. Anna kakun hyytyä viileässä seuraavaan päivään.
Koristele kakku. Levitä kakun päälle puolukkahilloa ja puolukoita. Kuumenna mehu kattilassa kiehuvaksi. Lisää hillosokeri. Jäähdytä muutama minuutti. Levitä neste puolukoidenpäälle.
Anna kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti.