1427825.jpg

Tänään meillä ollu oikeen pannaripäivä.:) Oli tuota pikkuväkeä hoidossa ni aattelin päästä helpolla:) Tein ruuaksi purkkihernekeittoa ja jälkkäriksi sit pannaria. Sain tätiltä jokunen aika sitte 10litraa ternimaitoa ni piti sitä nyt sitte tuolta pakasteesta käyttää vähemmäksi. Tein tavallista pannaria ja sitte kokeilin tuota Ahvenanmaan pannukakun ohjetta, jonka olen Hellapoliisin sivuilta löytänyt. Väki tykkäsi enempi tuosta perinteisestä pannarista. Sisko meinas et liika tasasta/siliää tuo Ahvenanmaan pannukakku.:) Toki seki hyvää oli.

Kumpaisenkin pannarin päällä lettuhilloa sekä suklaakoristeita.

Tässäpäs ohjeita kumpaiseenkin sitten...

1427819.jpg

Pannari

1l maitoa

3 munaa

1-2tl suolaa

3rkl sulatettua voita

4 1/2dl vehnäjauhoja

1dl sokeria

Kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään ja kaadetaan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paistoin 225asteisessa uunissa n. 20min.

Minä siis käytin maidon sijasta ternimaitoa ja tein 1 1/2kertaisen annoksen, niin siitä tuli kolme uunipellillistä pannaria.

1427828.jpg

Ahvenanmaan pannukakku

Mannapuuro:

5dl maitoa

3/4dl mannasuurimoita

Lisää jäähtyneeseen puuroon:

4 munaa

1dl sokeria

1/2l maitoa

2dl vehnäjauhoja

1tl kardemummaa

1 1/2tl vaniljasokeria

Kiehauta mannapuuroa varten maito, lisää mannasuurimot vähitellen, koko ajan vatkaten, anna kiehua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.

Lisää jäähtyneeseen puuroon munat, sokeri ja maito, sekä vehnäjauhot, kardemumma ja vaniljasokeri. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla noin 30minuuttia.