Tämmöset hedelmäkakut leivoin Anopille ja Äitille äitienpäiväksi.
Joo´o... ei kannata kokeilla marsipaanikoristeita tuommosen kiilteen päälle, kerkes melkein sulaa nuo pikkukukat ennen ku sain sen perille asti.
Tästä annoksesta siis tuli kumpiki kakku...
Hedelmäkakku Ála Vaahteramäen emäntä ;)
Pohja:
n. 400g Jyväs Hyvä kaurakeksejä
100g voita
Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sula voi. Painele leivinpaperilla vuorattujen irtopohjavuokien pohjille.
Töyte:
13 liivatelehteä
3prk Flora Vispiä (7.5dl)
250g maitorahkaa
1pkt Valion Viola maustamatonta tuorejuustoa
2prk säilykepersikoita
1prk säilykemandariineja
1prk lasten persikkasosetta
130g valkosuklaata
sokeria
vaniljasokeria
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora vispit vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja tuorejuusto sekä sulatettu valkosuklaa. Pilko hedelmät ja lisää ne edelliseen. Mausta sokereilla. Purista liivatteista vedet ja sulata kiehuvaan persikkaliemeen. Kaada ohuena nauhana koko ajan vatkaten hedelmäseokseen. Kaada keksipohjien päälle ja anna hyytyä pari tuntia tai yön yli.
Päälle:
5dl Mango-appelsiinimehua
2prk lasten mangososetta
n.2dl hyytelösokeria
Kiehauta mehu ja mangososeet kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen, anna pulpahtaa ja jähytä. Lusikoi varovasti täytteen päälle. Koristele.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.