Yhteishyvän ruokaliitteestä löysin herkullisen kiisselin ohjeen. Tätä ollaan jo useamman kerran herkuteltu :P
6 annosta
Vaniljakiisseli
1 munan keltuainen
2rkl sokeria
2rkl perunajauhoja
2tl vaniljasokeria
Mustikkakiisseli
4dl vettä
200g mustikoita
4rkl sokeria
2rkl perunajauhoja
3rkl vettä
Sekoita kattilassa maito, keltuainen, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa ja saostuu.
Nosta kattila liedeltä. Mausta kiisseli vaniljasokerilla ja anna jäähtyä.
Mittaa kattilaan vesi, mustikat ja sokeri. Anna ainesten kiehua muutama minuutti.
Sekoita pienessä kulhossa perunajauhot ja vesi keskenään.
Lisää suurus ohuena nauhana valuttaen ja koko ajan sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna pulpahtaa muutaman kerran. Anna jäähtyä.
Jaa annosmaljoihin vaniljakiisseli ja anna hetken aikaa jäähtyä. Lisää päälle mustikkakiisseliä.
Huom!
Ripottele mustikkakiisselin päälle sokeria, jotta pinnalle ei muodostu kalvoa!
Älä sekoita kiisseliä enää saostumisen ja kiehahtamisen jälkeen, jotta siitä ei tule sitkeää!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.