Mantan kyökistä oon joskus bongannut tämän herkullisen suklaakakun ohjeen.

Kakkupohja:

160g tummaa suklaata
2dl kermaa
400g margariinia
3 ½dl sokeria
6 munaa
80g mantelijauhetta
4tl leivinjauhetta
5dl jauhoja (glut.tai vehnä)
4rkl tummaa kaakaojauhetta

Täyte:

2 liivatelehti
2 ½dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g appelsiinituorejuustoa
250g maitorahkaa
1rkl appelsiinimehua
300g appelsiinimarmeladia

Kuorrutus:

200g voita
2dl tomusokeria
200g tummaa suklaata
(1rkl kaakaota, en itse laittanut)

Pohja:Kuumenna kerma ja suklaa kattilassa, jäähdytä. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää "suklaakerma" ja kuivat aineet.

Paista kakkupohja kakkuvuoassa 175 asteessa n.1h. Kumoa hieman jäähtynyt kakku. Itse tein pohjan jo edellisenä päivänä ja näin ollen pohja oli helppo halkaista hyvin jäähtyneenä.

  Täyte:Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita keskenään vaniljavaahto, rahka ja tuorejuusto. Kuumenna tilkka appelsiinimehua, sulata liivatelehti siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja 4 osaan. Levitä alimmalle kakkupohjalle 1/3 marmeladista ja täytteestä, laita keskimmäinen kakkupohja täytteen päälle ja siihen 1/3 marmeladista ja täytteestä jne.... Aseta viimeinen kakkupohja koko komeuden päälle. Laita kakku jääkaappiin kuorrutteen valmistuksen ajaksi.

Kuorrutus: Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri. Lisää sulatettu suklaa ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille, koristele!

* Kakku oli parempaa seuraavana päivänä! Nam!