1411616.jpg

Tämä ihana mansikkakakku on hellapoliisin sivuilta. Oli aivan sika hyvää.

Kukkaset päällä marsipaania. (ensimmäiset liljani jotka tein ullanunelman verkkokaupan liljamuotilla)

 

Ainekset

Pohja

4 munaa

1,5 sokeria

2dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

 

Kostutus

2dl maitoa

2tl vaniljasokeria

 

Täyte

10 liivatelehteä

2,5dl flora vanillaa

500g maitorahkaa

5dl (n.300g) mansikoita

1dl sokeria

2tl vaniljasokeria

3/4dl vettä tai mansikkamehua

 

Kuorrutus

2,5dl flora vispiä

1tl vaniljasokeria

Mansikanmakuista tomusokeria

 

Lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon.

Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin keskitasossa n. 7minuuttia. Kumoa valmispohja leivinpaperille.

 

Vuoraa 2-2,5 litran vetoinen leivonta-tai salaattikulho kelmulla ja painele taikinalevy kulhon pohjalle ja reunoille.

Kostuta maidolla joka on maustettu vaniljasokerilla.

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota vaniljakastike, lisää joukkoon maitorahka, hieman pehmenneet tai sauvasekoittimella soseutetut kohmeiset mansikat, sokeri ja vaniljasokeri.

 

Kuumenna vesi tai mansikkamehu kiehuvaksi liuota vedestä puristetut liivatteet nesteeseen, anna jäähtyä hetki.

 

Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaaka täyte kostutetun taikinalevyn päälle,asettele pinnalle ylimääräiset taikinapalat ja kostuta. Suojaa kelmulla ja hyydytä muutama tunti tai seuraavaavn päivään.

Kumoa kakku ja kuorruta mansikkatomusokerilla maustetulla kermavaahdolla.