Tämä ihana mansikkakakku on hellapoliisin sivuilta. Oli aivan sika hyvää.
Kukkaset päällä marsipaania. (ensimmäiset liljani jotka tein ullanunelman verkkokaupan liljamuotilla)
Ainekset
Pohja
4 munaa
1,5 sokeria
2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
Kostutus
2dl maitoa
2tl vaniljasokeria
Täyte
10 liivatelehteä
2,5dl flora vanillaa
500g maitorahkaa
5dl (n.300g) mansikoita
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3/4dl vettä tai mansikkamehua
Kuorrutus
2,5dl flora vispiä
1tl vaniljasokeria
Mansikanmakuista tomusokeria
Lämmitä uuni 225 asteiseksi.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon.
Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin keskitasossa n. 7minuuttia. Kumoa valmispohja leivinpaperille.
Vuoraa 2-2,5 litran vetoinen leivonta-tai salaattikulho kelmulla ja painele taikinalevy kulhon pohjalle ja reunoille.
Kostuta maidolla joka on maustettu vaniljasokerilla.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vaniljakastike, lisää joukkoon maitorahka, hieman pehmenneet tai sauvasekoittimella soseutetut kohmeiset mansikat, sokeri ja vaniljasokeri.
Kuumenna vesi tai mansikkamehu kiehuvaksi liuota vedestä puristetut liivatteet nesteeseen, anna jäähtyä hetki.
Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaaka täyte kostutetun taikinalevyn päälle,asettele pinnalle ylimääräiset taikinapalat ja kostuta. Suojaa kelmulla ja hyydytä muutama tunti tai seuraavaavn päivään.
Kumoa kakku ja kuorruta mansikkatomusokerilla maustetulla kermavaahdolla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.