Viikolla tilauksesta tein tämmösen kakun.
Tämän ohjeen löysin Mansikkamaa-blogista.
Pohja:
175 g kaurakeksejä
75 g margariinia
Täyte:
300 g appelsiinituorejuustoa
1 dl appelsiinimehua
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
10 liivatelehteä
5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Pinnalle:
3 dl appelsiinimehua
1 dl hyytelösokeria
Murskaa keksit ja sekoita sula margariini joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (n. 24cm) pohjalle tiiviisti ja laita kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen.
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää joukkoon vaahdotettu vaniljakastike, appelsiinituorejuusto ja 0,5 dl appelsiinimehua. Sekoita tasaiseksi. Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna 0,5 dl appelsiinimehua ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita hieman jäähtynyt liivate ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja laita kylmään. Hyydytä kakkua yön yli jääkaapissa.
Kiehauta appelsiinimehu ja lisää hyytelösokeri. Anna kiehua kunnes neste on kirkasta. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Kaada vuokaan ja nosta vielä kylmään.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.