Tämä tuli samaiseen Kastejuhlaan kuin tuo edellinenki kakku.
Koristeet: kukat valkosuklaata, helmiäistä ja sokerihelmiä
Mansikka-valkosuklaamoussekakku (gluteeniton)
Pohja:
vajaa 1pkt Reformi vaniljatäytekeksejä (gluteeniton)
50g voita
Murusta keksit ja sekoita voisula joukkoon. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Mansikkamousse:
300g mansikoita
4 liivatelehteä
vajaa 1dl tomusokeria
4dl vispikermaa
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta masikat ja mausta tomusokerilla. Sulata kuivaksi puristetut liivatelehdet tilkaan kuumaa vettä. Lisää neste ohuena nauhana mansikka-tomusokeriseokseen. Vaahdota vispikerma ja lisää se varovasti käännellen marjaseokseen. Kaada täyte keksipohjan päälle.
Valkosuklaamousse:
200g valkosuklaata
4liivatelehteä
4dl vispikermaa
1rkl sokeria
1 kananmunankeltuainen
Rouhi valkosuklaa pieniksi paloiksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita 2dl vispikermaa, sokeri ja kananmunankeltuainen kattilaan ja keitä seosta pohjaa myöten sekoittaen, kunnes sakenee. Lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet seokseen. Lisää valkosuklaa pienissä erissä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä noin kädenlämpöiseksi. Vaahdota 2dl vispikermaa ja lisää varovasti käännellen valkosuklaaseokseen. Kaada varovasti mansikkamoussen päälle ja anna hyytyä. Poista kakku vuoasta ja koristele.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.