1829961.jpg

Tämä tuli samaiseen Kastejuhlaan kuin tuo edellinenki kakku.

Koristeet: kukat valkosuklaata, helmiäistä ja sokerihelmiä

Mansikka-valkosuklaamoussekakku (gluteeniton)

Pohja:

vajaa 1pkt Reformi vaniljatäytekeksejä (gluteeniton)

50g voita

Murusta keksit ja sekoita voisula joukkoon. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Mansikkamousse:

300g mansikoita

4 liivatelehteä

vajaa 1dl tomusokeria

4dl vispikermaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta masikat ja mausta tomusokerilla. Sulata kuivaksi puristetut liivatelehdet tilkaan kuumaa vettä. Lisää neste ohuena nauhana mansikka-tomusokeriseokseen. Vaahdota vispikerma ja lisää se varovasti käännellen marjaseokseen. Kaada täyte keksipohjan päälle.

Valkosuklaamousse:

200g valkosuklaata

4liivatelehteä

4dl vispikermaa

1rkl sokeria

1 kananmunankeltuainen

Rouhi valkosuklaa pieniksi paloiksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita 2dl vispikermaa, sokeri ja kananmunankeltuainen kattilaan ja keitä seosta pohjaa myöten sekoittaen, kunnes sakenee. Lisää kuivaksi puristetut  liivatelehdet seokseen. Lisää valkosuklaa pienissä erissä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä noin kädenlämpöiseksi. Vaahdota 2dl vispikermaa ja lisää varovasti käännellen valkosuklaaseokseen. Kaada varovasti mansikkamoussen päälle ja anna hyytyä. Poista kakku vuoasta ja koristele.