Pienen tytön kastejuhlaan sain tehdä hyydykekakun.
Pohja:
n. 200g Jyväs Hyvä kaurakeksejä
50g voita
Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sula voi. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Töyte:
6 liivatelehteä
2prk Flora Vispiä
250g maitorahkaa
1/2pkt Valion Viola maustamatonta tuorejuustoa
1prk säilykepersikoita
1prk säilykemandariineja
130g valkosuklaata
sokeria
vaniljasokeria
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora vispit vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja tuorejuusto sekä sulatettu valkosuklaa. Pilko hedelmät ja lisää ne edelliseen. Mausta sokereilla. Purista liivatteista vedet ja sulata kiehuvaan persikkaliemeen. Kaada ohuena nauhana koko ajan vatkaten hedelmäseokseen. Kaada keksipohjien päälle ja anna hyytyä pari tuntia tai yön yli.
Päälle voi tehdä kiilteen.
Kiille:
5dl Mango-appelsiinimehua
2prk lasten mangososetta
n.2dl hyytelösokeria
Kiehauta mehu ja mangososeet kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen, anna pulpahtaa ja jähytä. Lusikoi varovasti täytteen päälle. Koristele.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.