Open café- blogissa oli herkullisen piirakan ohje, näitä äitille leivoin vähä aikaa sitten. Tykkään kovasti nougatista joten nämät vie kyllä kielen mennessään. Mielestäni parempia kuin nämät aiemmat nougatpalat.
Pohja
4 munaa
4 dl sokeria
150 g voita sulatettuna
2 prk suklaavanukasta(laitoin caramelli-suklaavanukkaat)
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
Kuorrutus
250 g nougatia
Koristelu
nonparelleja
Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon rasvasula, suklaavanukkaat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Ota pohja uunista ja sammuta uuni.
Leikkaa nougat viipaleiksi ja laita viipaleet kuuman pohjan päälle. Laita piirakka minuutiksi uunin jälkilämmölle, jotta nougat pehmenee. Ota uunistaa pois ja levitä pehmeä nougat tasaisesti piirakan pinnalle. Ripottele nonparellit pintaan ja laita jääkaappiin, jotta pinta kovettuu. Leikkaa paloiksi ja nauti! :P
Tätä nougattia en ole nähnyt myynnissä Suomen kaupoissa, mutta ainakin Haaparannassa sitä on. Yhtä hyvin tähän käy kyllä Maraboun dubbel-nougat patukatki.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.