1491205.jpg

Eilen kokeilin Daim-suklaan tekoa Ullan ohjeella. Hyvää oli vaik luulin koko äpöstyksen menneen pilalle ku oli nii epämääräsen näköstä...:) Päälle laitoin maitossuklaan lisäksi jämälevyn Maraboun Daimsuklaata, siitä johtuu tuo epätasanen pinta suklaassa. Kokeilkaapas tasoittaa tuota levyä kaulimella, josko siitä sais ohuemman... mulla tuli nimittäin vähä liian paksu. Levy saa olla tosi ohut, jotta hampaat pystyy siihen:)

Tässäpäs tämä Ullan ohje...

3rkl voita

3rkl tummaa siirappia

1dl sokeria

1dl mantelijauhetta

1rkl kaakaojauhetta (ei välttämätön)

150g maitosuklaata

Sulata paksupohjaisessa kasarissa voi. Kun voi on sulanut, lisää kaikki muut aineet paitsi maitosuklaa.

Hämmennä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes seos alkaa irrota kasarin reunoilta ja pohjalta yhtenäiseksi massaksi.

Kaada seos leivinpaperin päälle ja levitä ohueksi levyksi nopeasti, seos jämähtää pian.

Anna seoksen kovettua kunnolla, sulata suklaa ja levitä seoksen pinnalle.

Laita levy jääkaappiin kovettumaan ja taittele paloiksi.

1491214.jpg

Tämän näkönen räpöstys ennen palottelua:)