Anopiltani sain ihanan suklaakakun ohjeen. Tämä kakku on tehty 6 munasta.
Pohja
4 munaa
1,5dl sokeria
50g suklaata sulana
1dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta (laitoin puolet tummaa ja puolet tavallista)
1tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sula suklaa ja kuivat aineet. Sekoita varovasti tasaiseksi. Paista voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa n.30-40min.
Marenki
3 valkuaista
1 3/4dl sokeria
1rkl kaakaota
(75g hasselpähkinärouhetta)
Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Lisää pikkuhiljaa sokeria koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi kaakaojauhe ja sekoita lusikalla varovasti sekaisin.
Paista marenkia 170 asteisessa uunissa ainakin 25min.
Kuorrutus + täyte
200g suklaata sulana
6dl kermaa
Vaahdota kerma ja lisää sula suklaa.
Kokoa kakku: leikkaa kakku kolmeen osaan. Pohjimmaiseksi kakkulevy->marenki->suklaavaahto->kakkulevy->marenki jne... Ei tarvitse kostuttaa.
Pursotukset tehty kaksivärisesti keltaisesta kermavaahdosta sekä tuosta suklaavaahdosta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.