Tänään leivoin pullaa, kokeilin samalla tehä munatontakin. Tämä vaatii ehkä pidemmän kokotusajan kuin kanamunaa sisältävä pulla. Maussa ei minun mielestä muuten mitään eroa.
Tässäpäs ohjetta
5dl maitoa tai vettä
50g hiivaa
1-2tl suolaa
2dl sokeria
1rkl kardemummaa
vajaa 1kg Myllyn paras puolikarkeita vehnäjauhoja
n.200g voita
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma sekä pehmeä voi. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten.
Anna kohota taikinan hyvin.
Leivo pullat ja kohota. Paista 225 asteisessa uunissa kypsiksi(8-10min). Voitele sulalla margariinilla ja ripottele päälle hienoasokeria.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.