2024535.jpg

Tätille leivoin myös tätä piirakkaa. Ohje kinuskikissalta.

Pohja:
300 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 muna
6 dl vehnäjauhoja
6 rkl kaakaojauhetta
6 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa

Kuorrutus:
n.4 dl pähkinäsuklaalevitettä (esim. Nutella tai Rainbow)
1 Maraboun Dubbel Nougat -patukka

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita muna joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10-13 min.  Anna pohjan jäähtyä.

Levitä pohjan päälle pähkinäsuklaalevitettä mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Sulata Dubbel Nougat mikrossa. Laita pohja levitteineen 200-asteiseen uuniin n. 3 minuutiksi: pinta sulaa hieman. Valuta nougat pinnalle lusikan tai pursotuspussin avulla kuvioiden. Ravistele tämän jälkeen leivonnaista astiaa heiluttamalla tai nostelemalla sitä leivinpaperin kulmista: tämä tasoittaa pintaa ja saa nougat:n uppoamaan pähkinälevitteeseen. Laita jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa sen jälkeen paloiksi.