2024520.jpg

Hih, ei se kakku oikeesti ihan nuin vinksallaan oo. En jaksa lähtä ottaa uutta kuvaa.

Toverusten tortut blogista löysin ihanan kakun ohjeen. Täti tilasi minulta leivonnaisia ni samalla tesmin tätäki. Hyvää oli ja kivan näköstä ennenkaikkea.:)

SATEENKAARIKAKKU

4 munaa

3½ dl sokeria

2 dl kermaa (tai kermamaitoa)

4 rkl voita sulana

5 dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

2 rkl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kerma, voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiseen puolikkaaseen 4 tl tummaa kaakaojauhetta. Paista taikinat kahdessa vuoassa (koko 22cm x 12cm) 175 asteisessa uunissa n. 40min. Kumoa kypsät kakkupohjat ja anna jäähtyä.

Täyte:

200g voita

2 dl tomusokeria

2 keltuaista

Elintarvikevärejä

Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset. Jaa täyte kasteen osaan. Värjää toinen puolikas punaisella ja toinen vihreällä elintarvikevärillä.

Halkaise kakkupohjat neljään osaan. Levitä suklaapohjan päälle punaista täytettä ja laita täytteen päälle vaalean kakkupohjan “välilevy.” Levitä tämän levyn päälle vihreää täytettä ja laita täytteen päälle taas suklaapohjan levy. Levitä vielä yksi kerros punaista täytettä ja laita päällimmäiseksi vaalea kakkupohjan kansi. Kokoa myös toinen kakku, värit tiesti erippäin.:). Anna vetäytyä jonkin aikaa jääkaapissa.