Hellapoliisin kirjasta testailin jälkkäriä kun oli ruokavieraita. Tää oli minun makuun, herkullista :) Suosittelen kyllä kaikille tuota kirjaa, valtava määrä reseptejä, ruuista makeisiin herkkuihin. Tähän ja uuteen Hellapoliisi makeilee-kirjaan pääset tutustumaan täälä.

Mangokiisseli
2 prk 425/250 g säilykemangoa valutettuna
5 dl vettä
1 dl taloussokeria
2 rkl perunajauhoja + 1/2 dl vettä

Vaniljakiisseli
1 l kevytmaitoa
1-1 1/2 dl taloussokeria
1/2 dl perunajauhoja + 1/2 dl vettä
1 tl vaniljasokeria

Mangokiisseli:
Soseuta mangoviipaleet sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Mittaa mangosose, vesi ja taloussokeri kattilaan, kiehauta. Lisää keskenään sekoitetut perunajauhot ja vesi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Anna seoksen pulpahtaa. Nosta pois liedeltä ja jäähdytä.

Vaniljakiisseli:
Mittaa kattilaan maito ja taloussokeri, kiehauta. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut perunajauhot ja neste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, anna kiisselin pulpahtaa. Mausta valmis kiisseli vaniljasokerilla. Jäähdytä.

Annostele kiisselit kerroksittain jälkiruokamaljoihin siten, että vaniljakiisseli on pohjalla ja mangokiisseliä pinnalla. Koristele halutessasi mangoviipaleella tai kermavaahdolla.

Huom! Vaniljakiisselin voit suurustaa myös maissitärkkelyksellä!